Hakk'ı İstersen Yürü İnsan'a Bak

19 MUCİZESİNİN KAZANDIRDIKLARI

 

 

19 MUCİZESİNİN KAZANDIRDIKLARI


Kuran'daki 19 kodunun Kuran'ın bir kenar süsü olmadığını, bizzat Kuran'ın "Bu gerçekten büyüklerden biridir" diye 19 sayısına dikkat çektiğini gördük. Yine gördük ki Kuran'daki 19 kodu, Kuran'ı aktif olarak koruyan, insan eliyle yapılan hataları düzelten koruyucu bir sistemdir. Kuran'ın bu sistemi öngörülerde bulunmayı sağlamakta, açıklama gücü getirmekte, 1400 yıldır merak edilen hikmetleri gözler önüne sermektedir. 19 mucizesinin fonksiyonlarını kitap boyunca inceledik. Son olarak Kuran'daki 19 mucizesinin bize kazandırdıklarının bir kısmına 10 örnek vereceğiz:

1- Kuran'ın bir tek suresinin bile benzerinin meydana getirilemeyeceği iddiası (2-Bakara Suresi, 23-24) 19 mucizesiyle matematiksel, objektif bir onaylama kazanmıştır. Anlaşılmıştır ki Kuran'ın bütün sureleri, hatta ayetleri, büyük bir puzzle'ın parçalarıdır. Eğer bu parçalardan bir tekini bile bozarsanız, Kuran'daki bütün matematiksel sistemi bozarsınız. Kuran'ın matematiksel sistemi ancak her bir parçanın gözetilmesiyle mümkün olan bir sistemdir. Bu yüzden Kuran'ın bir suresi bile bu sistemi temsil eder. Tüm bu matematiksel sistemi yapan, o bir tek surenin de sahibidir. Bir sure bile tüm sistemin gücündedir! Ne müthiş değil mi?

2- Müddesir Suresi 30 ve 31. ayetlerde niye 19'a dikkat çekildiği, bir sayının kesin bilgiyle imanı sağlamasının, kuşkuları gidermesinin, inkarcılara fitne olmasının nasıl mümkün olduğu, Kuran'daki 19 kodunun anlaşılmasıyla anlaşıldı.

3- Kuran'ın "Hiç şüphesiz Hatırlatıcıyı (Kuran'ı) biz indirdik biz. Onun koruyucuları da biziz." (15-Hicr Suresi 9) ayetinin anlamı iyice anlaşılmış, Allah'ın Kuran'ı matematiksel bir kodla koruduğu ispatlanmıştır. Kuran'daki "bastatan" kelimesinin "Sad" harfiyle değil "Sin" harfiyle yazılacağının 19 koduyla ispatı, 19 kodunun aktif koruyucu özelliğine bir delildir. Allah, Kuran'ı bizzat kendisinin koruduğuna "Biz" ifadesini belirttiğimiz ayette birkaç kez tekrar ederek dikkat çekmektedir. Görülüyor ki Kuran, insanların insafına bırakılmadan bizzat Allah'ın Kuran'a koyduğu ve Kuran'da dikkat çektiği kodla korunmuştur. 19 mucizesi bizim bunu anlamamızı sağlamıştır.

4- Kuran'ın neden 114 sureden oluştuğu, Kuran'ın sure sırasının, ayet sayılarının hep ilahi bir düzenin eseri olduğu 19 koduyla ispatlanmıştır.

5- Besmele'nin neden "Bismillahirrahmanirrahim" şeklinde olduğu, neden "Bismihisubhanehu" veya "Bismihuazizulkerim" veya Allah'ın diğer isimlerinden oluşmadığı, bu isimlerin kullanılmasının hikmetlerinin en azından bir kısmı, 19 mucizesi sayesinde anlaşılmıştır. Dünya'nın en çok tekrarlanan kelime topluluğunun mucizevi niteliği iyice açığa çıkmıştır.

6- Kuran'da Besmele'nin tüm surelerin başında geçmesine rağmen neden istisnai olarak 9. sure olan Tevbe Suresi'nin başında geçmediği, 19 mucizesi ile açıklanmıştır. (Kayıp Besmele'nin 9. sureden 19 sure sonra Neml Suresi'nde tamamlandığını hatırlayın.)

7- Kuran'da bazı sayıların alışılmamış bir yöntemle ifade edilmesine 19 kodu açıklık getirmiştir. Örneğin 18. sure olan Kehf Suresi'nde 309 sayısı 300 9 olarak bildirilir. Bunun hikmeti de 19 kodu sayesinde anlaşılmıştır. (Eğer doğrudan 309 sayısı söylenseydi, Kuran'daki sayıların toplamı 19'un katı olmayacaktı.)

8- Kuran'da bazı surelerin neden başlangıç harfleriyle başladığı 1400 yıldır merak edilen bir konu oldu. 19 kodu bulunmadan önce bu konuda zorlama, asılsız tahminler yapıldı. 19 kodu, 1400 yıllık bu gizlenen sırrın anlaşılması için bu sırrın üstündeki örtüyü kaldırdı. 1400 yıllık bu merak konusu Kuran'ın "Büyükler'den biri" diye nitelediği 19'un sayesinde cevaplandı.

9- 19 kodunun ortaya koyduğu tabloların olasılık hesapları (Allah'ın isimlerinin incelenmesinde ve "Ha-Mim"li surelerde iki örneğini gösterdik) bu mucizenin tesadüfen oluşmasının da, insan gücüyle oluşturulmasının da imkansızlığını ortaya koymaktadır. Bu da Müddessir Suresi'nde "Bu sadece bir insan sözüdür." (74- Müddessir Suresi 25) diyen kişiye neden 19'la cevap verildiğini göstermektedir. Ayrıca 19 kodunun birçok tablolar sunması, 19 kodu açısından oluşan tabloların önemi, Müddessir Suresi'nde "İnsanlar için tablolar sunandır o." (74- Müddessir Suresi 29) ayetini daha anlamlı kılmaktadır.

10- Kuran,  Arapça metninin edebi özellikleri gibi sadece Arapların anlayabileceği bir mucize olmasının ötesinde, evrensel bir dil olan matematikle eşsiz bir destek kazandı. Evrensel mesaja sahip kitaba evrensel mucize! Allah, Evren kitabını yazarken kullandığı dil olan mate-matikle, insanları uyarmak için gönderdiği kitabını da kodladığını gösterdi. Matematiğin yaratıcısı ve kullanıcısı olan Allah, insanlığa rehber diye gönderdiği kitapta matematiği kullandığını, yine bu kitapta değindiği 19 kodunu buna temel yaptığını, bu mucizenin açığa çıkmasını sağlayarak gösterdi.

 

 

Kaynak: www.mucizeler.com